Otręby pszenne paszowe to produkt uboczny przemiału młynarskiego pszenicy. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna warstwa ziarna, tj. warstwa owocowo-nasienna. Duża zawartość włókna, smakowitość i dietetyczność otrąb powoduje, że są dobrym komponentem paszowym. W otrębach znajdziemy dużą zawartość białka (w tym lizyny) i cennych wartości odżywczych takich jak tłuszcze, witaminy i związki mineralne (szczególnie fosfor).
Otręby pszenne są doskonałym składnikiem wchodzącym w skład mieszanki paszowej. Otręby pszenne są dietetycznym składnikiem paszowym, nadającym się dla wszystkich zwierząt gospodarskich. Stanowią cenne źródło składników pokarmowych w żywieniu krów i loch – szczególnie dlatego, że poprawiają ich mleczność. Dodatkowo posiadają walory smakowo – zapachowe, które poprawiają apetyt zwierząt gospodarskich.
Otręby pszenne paszowe zawierają dużą ilość błonnika, witamin z grupy B oraz makro- i mikroelementów takich jak fosfor, magnez, selen, chrom i cynk. Przyczyniają się do poprawy funkcjonowania układu pokarmowego zwierząt hodowlanych. Są dobrym składnikiem mieszanek paszowych ze względu na swoje walory smakowe, dietetyczne i mlekopędne.
Mamy szeroką wiedzę na temat otrąb pszennych paszowych, którą oferujemy. We wszystkie dni robocze do Twojej dyspozycji są wysoko wykwalifikowani pracownicy naszej firmy. Jesteśmy dumni z uzyskania certyfikatu firmy DEKRA - światowego lidera między innymi w dziedzinie certyfikacji, badań wyrobów, nadzorów inwestycyjnych i rozwoju personelu.
Dbamy o najwyższą jakość usług i staramy się spełniać oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Właśnie z tego powodu współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami i specjalistami w naszej branży. Do procesu produkcji wprowadziliśmy pełny monitoring poszczególnych jego etapów. Profesjonalne systemy zarządzania są dla nasz gwarancją wysokiej jakości produktów, które oferujemy.
W naszej ofercie znajdziesz nie tylko otręby paszowe, ale i różnego rodzaju pasze – w tym pasze NON GMO, w których nie znajdziesz komponentów paszowych pochodzących z roślin genetycznie modyfikowanych. Są to pasze pochodzenia roślinnego i zwierzęcego produkowane wyłącznie w naturalny sposób. Sprzedając tego typu pasze wpisujemy się w wieloletni program zwiększenia wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju.