Ekstrudowana śruta sojowa NON GMO jest wysokobiałkowym komponentem paszowym stosowanym w żywieniu wszystkich gatunków zwierząt hodowlanych niezależnie od ich wieku. Ze względu na swoje właściwości znakomicie sprawdzi się do sporządzania mieszanek dla tuczników i brojlerów. Pochodzi wyłącznie z roślin, które nie zostały zmodyfikowane genetycznie.
Śruta sojowa High-Pro jest przeznaczona głównie dla bydła mlecznego, opasowego, starszych grup trzody, kur reprodukcyjnych, starszych grup indyków i gęsi. Zapewnia szybki przyrost masy zwierzęcia. Śruta sojowa High-Pro jest dobrze strawna i stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego.
Śruta sojowa High-Energy cechuje się wysoką zawartością białka. Jest wysokoenergetyczna, dobrze strawna i nie zawiera składników antyżywieniowych.
Śruta słonecznikowa powstaje jako produkt uboczny tłoczenia oleju z nasion słonecznika. Wartość biologiczna białka zawartego w śrucie słonecznikowej jest stosunkowo wysoka. Tego typu komponenty paszowe są bogate nie tylko w białko, ale również w witaminy z grupy B oraz fosfor. Stosuje się je w szczególności w paszach dla bydła, gęsi, loch oraz niosek.
Śruta rzepakowa poekstrakcyjna NON GMO jest doskonałym uzupełnieniem białka w paszy. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka, które wpływa na wysokość poziomu mocznika w mleku. Nasza śruta rzepakowa wpływa na wzrost rozrodu oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. W diecie starszych zwierząt uzupełnia konieczne do zachowania dobrostanu włókno pokarmowe. Jest efektywnym źródłem aminokwasów siarkowych.
Otręby pszenne powstają w wyniku przemiału pszenicy na mąkę. Składają się z okrywy nasiennej (włókna) i cienkiej warstwy cennych białek. Otręby pszenne wspomagają perystaltykę jelit, dają uczucie sytości (często są stosowane w paszach jako wypełniacz). Działają mlekopędnie na krowy i maciory.