Komponenty paszowe


Wybierz swój komponent paszowy


Ekstrudowana Śruta sojowa NON GMO:

białka: min 44%
Włókno surowe: max 3,5%
Tłuszcze surowe: min 1,0%

Ekstrudowana śruta sojowa NON GMO jest wysokobiałkowym komponentem paszowym stosowanym w żywieniu wszystkich gatunków zwierząt hodowlanych niezależnie od ich wieku. Ze względu na swoje właściwości znakomicie sprawdzi się do sporządzania mieszanek dla tuczników i brojlerów. Pochodzi wyłącznie z roślin, które nie zostały zmodyfikowane genetycznie.



Śruta Sojowa High-Pro:

Białka: min 46%
Włókno surowe: max 3,5%
Tłuszcze surowe: max 2,0%

Śruta sojowa High-Pro jest przeznaczona głównie dla bydła mlecznego, opasowego, starszych grup trzody, kur reprodukcyjnych, starszych grup indyków i gęsi. Zapewnia szybki przyrost masy zwierzęcia. Śruta sojowa High-Pro jest dobrze strawna i stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego.



Śruta Sojowa High-Energy:

Białka: min 42%
Włókno surowe: max 6,0%
Tłuszcze surowe: max 6,0%

Śruta sojowa High-Energy cechuje się wysoką zawartością białka. Jest wysokoenergetyczna, dobrze strawna i nie zawiera składników antyżywieniowych.



Pełnotłusta soja ekstrudowana NON GMO:

Białko ogólne: min 32%
Wilgotność: max 12%
Tłuszcz surowy: min 18%
Włókno: max 6,5%
Aktywność ureazy: max 0,3%
NON GMO



Śruta Słonecznikowa:

Białka: min 31%
Włókno surowe: max 6,0%
Tłuszcze surowe: max 6,0%

Śruta słonecznikowa powstaje jako produkt uboczny tłoczenia oleju z nasion słonecznika. Wartość biologiczna białka zawartego w śrucie słonecznikowej jest stosunkowo wysoka. Tego typu komponenty paszowe są bogate nie tylko w białko, ale również w witaminy z grupy B oraz fosfor. Stosuje się je w szczególności w paszach dla bydła, gęsi, loch oraz niosek.



Śruta Rzepakowa poekstrakcyjna NON GMO:

Białka: min 32%
Włókno surowe: max 13,0%
Tłuszcze surowe: min 1,0%

Śruta rzepakowa poekstrakcyjna NON GMO jest doskonałym uzupełnieniem białka w paszy. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka, które wpływa na wysokość poziomu mocznika w mleku. Nasza śruta rzepakowa wpływa na wzrost rozrodu oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. W diecie starszych zwierząt uzupełnia konieczne do zachowania dobrostanu włókno pokarmowe. Jest efektywnym źródłem aminokwasów siarkowych.



Otręby pszenne:

Białka: min 15%
Włókno surowe: min 9%
Skrobia: min 22%
Tłuszcz surowy: 4%
Wilgotność: 13%
Popiół surowy: max 5%

Otręby pszenne powstają w wyniku przemiału pszenicy na mąkę. Składają się z okrywy nasiennej (włókna) i cienkiej warstwy cennych białek. Otręby pszenne wspomagają perystaltykę jelit, dają uczucie sytości (często są stosowane w paszach jako wypełniacz). Działają mlekopędnie na krowy i maciory.

Makuch lniany NON GMO:

Białko: min 32%
Tłuszcz w suchej masie: 5-7%
Wilgotność: max 12%
Włókno: max 10%
NON GMO